Споделено пътуване с кола. Намери други пътуващи в твоята посока и спести пари.               
Влез с твоя facebook акаунт
Начало Регистрация Публикувай обява Търси обява Вход

Какво е споделено пътуване?

Споделеното пътуване е когато шофьор и един или повече пътници се споразумеят да изминат дадено разстояние с едно превозно средство и при това разделят разходите си за пътуването. Най-базовата форма на пътуване с едно превозно средство е да се пътува на стоп (автостоп). За разлика от пътуването на стоп, споделеното пътуване предлага редица предимства и е значително по-организирано и ефикасно. На стоп значи, да застанеш на изходна точка в дадено населено място и да се надяваш първо някой да спре и второ да е в твоята посока. При това рисковия фактор е доста по-висок от страна на шофьора и пътниците. Никога не знаете на кого ще попаднете, качвайки непознат в колата си или возейки се при непознат шофьор. Когато говорим за споделено пътуване имаме предвид организиран начин на предвижване с предварителни уговорки за времето на тръгване, посоката, цените, както и комуникация между пътуващите страни. Неизбежната комуникация е добър начин да прецените дали желаете да се возите с определен човек или не.

Споделеното пътуване е развит начин на превоз в повечето страни, а в Европа и Съединените Щати услугата се е превърнала в хит, почти няма хора, които не знаят за нея, а процента използващи я е голям. В Америка на някой от магистралите, най-лявата лента е обособена и шофирането по нея се разрешава само за превозни средства със споделено пътуване. За България услугата е сравнително нова и непозната. Първи наченки на интерес и изграждането на уеб сайтове за споделено пътуване се раждат едва през 2008 година. Публикуването на обяви и лепенето на бележки по табла също не са честа практика у нас, въпреки че през последните готини популярността на услуги, като уебсайтове и форуми за споделено пътуване значително нарастна.

При споделеното пътуване има две страни - предлагащи превоз и търсещи превоз. Услугата е удобна не само за дълги разстояния, като пътуване от един град до друг а и за редица по кратки пътувания, като предвижване в рамките на един град или за ходене на работа. Така шофьорите могат да спестят голяма част от разходите си за гориво и по автомобила а пътниците да избегнат чакането по спирките и претъпканите автобуси на градския транспорт в по големите градове на България. Дори в някой случай споделеното пътуване за ходене на работа е по-изгодно от цената на един автобусен билет. Професионалните шофьори могат да се възползват максимално от услугата - взимайки пътници в тяхната посока носа допълнителни приходи.

Защо да ползвам споделено пътуване?

Причините са много. На фона на постоянно поскъпващото гориво и увеличения трафик в големите градове, споделеното пътуване може да е решение на много проблеми. Нека изброим някой от ползите: пестите пари, не чакате по автобусни спирки, за да се возите в претъпкани автобуси, намалявате вредните емисии, пазите България по чиста и се борите със скуката по време на пътуване. Ако в един автомобил се позят повече хора, то и задръстванията по улиците ще намалеят.

Защо да ползвам този сайт?

Сайтът на vednaposoka.com за споделено пътуване е един удобен начин, да се свържете директно с други пътуващи във Вашата посока. Предлагаме редица уникални функции за по-лесното публикуване на обяви и за тяхното намиране. Търсачката ще ви отведе до точното пътуване, а публикуването на обява никога не е било толкова лесно и въпреки това подробно и добре организирано. Имате възможност да прикачите ваша снимка към обява (и снимка на автомобила си). Това създава доверие в другите потребители и имате по-голям шанс да получите отговор на обявата. Ние държим на вас - нашите потребители! Сайтът е така проектиран, че трети лица да не злоопотребявт с вашите лични данни и едновременно с това, желаещите да откликнат на Вашата обява да могат да се свържат бързо с Вас. За да се избегне спам, Вашите e-mail адреси няма да бъдат публикувани на страниците на сайта.

Vednaposoka.com е първият сайт в България с набор от толкова полезни функции - включващи междинни точки при пътуване и карти с променливи маршрути. Освен това, ние инвестираме много в популяризирането на сайта, за да могат вашите обяви да намерят отговор. Регистрацията в сайта е безплатна за Вас и винаги ще бъде!
   РЕКЛАМА
Copyright © vednaposoka.com 2011-2016. Всички права запазени
Условия за ползване

Регистрация
Публикувай обява
Търси обява
Калкулатор цена на пътуване
Новини

Уеб дизайн от QALISTIC ©
За контакти
Support - при проблеми със сайта
За споделеното пътуване
Полезни съвети